NL EN

The niu Leo


Een van de the niu hotels die Mulderblauw in opdracht van Novum Group ontwikkelt, is het in Neurenberg gelegen hotel ‘the niu Leo’. De niu hotels kenmerken zich door in te spelen op ‘the lifestyle of today’s people’, met millennials als belangrijkste doelgroep. Daarnaast speelt de locatie zowel in het ontwerp als in het restaurant en retail een belangrijke rol. Gelegen in de opkomende wijk Leonhardspark, heeft the niu Leo een uitstekende locatie voor de doelgroep.

Het concept van dit hotel is geïnspireerd op de naam van het gebied: de naam Leonhard is afkomstig van het Latijnse Leo, wat letterlijk leeuw betekent. The niu Leo is dan ook, net als de leeuw, krachtig en toonaangevend.

Om deze kracht in het interieurontwerp te laten spreken, hebben wij gekozen voor het gebruik van sterke, robuuste elementen als staal, beton, leer en tegels. Het kleurenpallet bestaat uit een contrast van zwart, wit en grijstinten, waardoor de look & feel van het hotel een sprekend geheel vormen.  

Een warme tint hout verzacht het krachtige geheel en geeft het hotel bij binnenkomst direct een aangename sfeer. Het creëren van diverse zithoogtes in de publieke ruimtes geeft niu Leo het levendige karakter dat bij het merk past. In de kamers blijft het kleurenpallet bestaan, maar krijgen de materialen een zachter en zeer comfortabel voorkomen. Door het hele hotel vindt de gast referenties naar de koning der dieren, waardoor een bezoek aan het hol van de leeuw altijd een verrassende ervaring is.

The niu Leo is in 2020 geopend.

project details
209 appartementen
8.850 m² BVO
The niu
Novum Hospitality
Opgeleverd