NL EN

Staybridge Suites The Hague - Parliament


In het hart van Den Haag, direct tegenover de Hofvijver en het Binnenhof, heeft Mulderblauw het ontwerp gemaakt voor de transformatie van een kantoorpand naar een residentieel hotel. Staybridge Suites The Hague – Parliament is een extended stay hotelconcept, met 101 zogeheten suites. Het hotel is verdeeld over drie gebouwen. Twee van de gebouwen zijn gelegen aan de Lange Vijverberg en hebben belangrijke historische waarde; één ervan is monumentaal en beide zijn beschermd stadsgezicht.

De rijke geschiedenis van Den Haag vormt het startpunt voor de indeling van het hotel en de uitwerking van het interieurontwerp. 

Het historische karakter wordt als thema verder doorgezet door het behoud van de marmeren openhaarden en houten lambriseringen en de toepassing van messing en een traditioneel kleurenpallet van rijk diepblauw en warm okergeel. Het ontwerp is gericht op het aanlichten van de bestaande kwaliteiten en het respectvol toevoegen van elementen die het historische karakter versterken.

De entree van het monumentale gebouw vormt de entree naar het hotel. De bestaande entree biedt toegang tot het atrium; een romantische binnenplaats die de drie verschillende gebouwdelen verbindt. Het atrium doet tevens dienst als lobby en biedt toegang tot alle andere publieke functies; de woonkamer, meeting space, fitness, shop en de liften.
Stenen vloeren, tuinmeubilair, groen en een overvloed aan daglicht zorgen voor het ultieme buitengevoel. 

Op de begane grond, aan de zijde van de Lange Vijverberg, zijn twee monumentale kamers gesitueerd. Deze kamers bieden de gasten een comfortabele plek voor ontspanning, vergaderen en ontbijt. Bovendien heeft de gast in deze ruimtes een prachtig uitzicht over de Hofvijver en het Binnenhof. Op de eerste verdieping bevinden zich tevens twee monumentale ruimtes, deze zijn getransformeerd tot hotelkamers. In deze unieke stijlkamers zijn de oorspronkelijke historische boekenkasten, paneeldeuren en sierplafonds behouden. De overige 99 hotelkamers zijn modern en huiselijk vormgegeven. Rijke materialen en stoffen in donkerblauw, poederroze en oker geven het ontwerp een warme en vriendelijke uitstraling.

Het hotel is de eerste Staybridge Suites van Nederland. Staybridge Suites is de extended stay formule van InterContinental Hotels Group. 
Doorgaans verblijven gasten hier voor een periode van twee dagen tot twee maanden. Het ontwerp van de kamers en publieke ruimten kent dan ook een comfortabel, huiselijk en kwalitatief hoogwaardig interieur dat perfect aansluit bij de doelgroep van Staybridge Suites. 

Staybridge Suites ©Muriel Janssen
Staybridge Suites ©Today's Brew
project details
101 hotelkamers
7.600 m² BVO
InterContinental Hotels Group
Staybridge Suites
Borealis Hotel Group
Fotografie:
Muriel Janssen
Today's Brew i.o.v. Staybridge Suites
Opgeleverd in november 2018
Staybridge Suites ©Today's Brew
Staybridge Suites ©Today's Brew
Staybridge Suites ©Muriel Janssen
Staybridge Suites ©Muriel Janssen
Staybridge Suites ©Muriel Janssen
Staybridge Suites ©Muriel Janssen
Staybridge Suites ©Today's Brew
Staybridge Suites ©Today's Brew