NL EN

Hampton by Hilton Utrecht Central Station


In opdracht van First Sponsor Group heeft Mulderblauw het ontwerp gemaakt voor Hampton by Hilton Utrecht Central Station in het Poortgebouw te Utrecht. Het Poortgebouw vormt de verbinding tussen het centraal station en het centrum van Utrecht en maakt onderdeel uit van het nieuwe Hoog Catharijne. 

Het hotel is bereikbaar vanuit de zogenoemde Stadskamer op de eerste verdieping, het kloppend hart van het vernieuwde winkelgebied. Vanuit deze Stadskamer is met de lift de publieke ruimte van het hotel te bereiken, dat vanaf de derde verdieping uitkijkt over het winkelend publiek van de Noordpassage. Op de drie daaropvolgende verdiepingen bevinden zich de 193 Hampton by Hilton kamers, waarbij de kopkamers vrij zicht hebben over de Catharijnesingel.

Naast het fraaie uitzicht over de Singel, komen de Utrechtse grachten en werven tevens terug in het interieurontwerp van het hotel. Referenties naar deze karakteristiek Utrechtse elementen zijn voornamelijk terug te vinden in de materiaalkeuze en artwork. Zo zijn de kamers verfraaid met historische afbeeldingen van de Catharijnesingel, die een verrassende combinatie vormen met eigentijdse weergaven van de Utrechtse grachten.

project details
193 kamers
5.600 m² BVO
Hampton by Hilton
Hilton Hotels & Resorts
First Sponsor Group
Opgeleverd juni 2019