NL EN

Domus Medica Utrecht


In opdracht van Merin hebben wij het kantoorgebouw Domus Medica, gelegen op bedrijventerrein Papendorp in Utrecht, een grondige metamorfose gegeven. 

Na deze transformatie ligt de focus op een nieuw, centraal hart in het gebouw. De nieuwe entrees komen uit op deze belangrijke kern zodat bezoekers op natuurlijke wijze naar dit punt worden geleid. Bij de receptie met koffiebar worden gasten welkom geheten met een goede kop koffie. In de bijbehorende lounge kunnen de gasten vervolgens comfortabel plaatsnemen tot ze door hun gastheer of gastvrouw worden opgehaald. 

In het hart is een grote trap gerealiseerd waarop zitelementen geplaatst zijn, zodat deze als tribune kan dienen tijdens presentaties en lezingen. Op de begane grond bevindt zich een nieuw restaurant ‘Culina’, waar een uitgebreide, verse lunch wordt geserveerd. Dit restaurant is de ontmoetingsplek van Domus Medica. Hier komen gebruikers en bezoekers met elkaar in contact en komen nieuwe verbindingen tot stand. Door een variatie aan zitplaatsen leent de ruimte zich tevens perfect voor informeel overleg en ook de flexwerker kan hier goed uit de voeten. 

Zowel in vorm als in functie is de eerste verdieping een verlenging van de begane grond. Ook hier is een variatie aan zitjes gemaakt voor kort overleg. Deze ruimte kan bovendien als ‘break out’ dienstdoen voor de naastgelegen vergadervoorzieningen.

 

project details
1.510 m² BVO café-restaurant, lobby en vergaderruimte
Merin
Amsterdam Signpainters
Opgeleverd in Q1 2018