NL EN

Datacenter Schiphol Logistics Park AMS10


In opdracht van Interxion, een van belangrijkste leveranciers van carrier- en cloud-neutrale colocatie datacenterdiensten, heeft Mulderblauw een nieuw datacenter ontworpen: Interxion AMS10. Het datacenter wordt gebouwd op het hoogwaardig logistieke bedrijventerrein Schiphol Logistics Park en bevat veertien datazalen met ondersteunende technische ruimtes.

Het gebouwontwerp sluit aan bij het naastgelegen datacenter AMS08, waarbij wij hebben gekozen voor subtiele verschillen in de architectuur van het kantoordeel. De hal is uitgevoerd in een donkere mezzosplit betonnen gevel, met daar voor aluminium lamellen die alle technische voorzieningen uit het zicht nemen. 

De witte horizontale banden van het kantoor vormen een harmonieus geheel met het kantoordeel van AMS08.

Door de kozijnen en de betonplint koperkleurig uit te voeren onderscheidt het gebouw zich duidelijk van het naastgelegen pand.

Het voorterrein van AMS10 zal aangesloten worden op het terrein van AMS08, waardoor een fraai ensemble rond het voorterrein ontstaat.

AMS10 wordt het tiende datacenter van Interxion in Amsterdam en zal onderdeel worden van de Amsterdam Schiphol Campus, een van belangrijkste digitale knooppunten van Nederland. In totaal zal het datacenter voorzien in circa 14.400 m² klantruimte en circa 26 megawatt aan beschikbaar klantvermogen. Het project is in aanbouw en wordt uitgewerkt in samenwerking met de gespecialiseerde aannemer Mercury. 

project details
38.512 m² BVO
Interxion
Mercury Engineering
In uitvoering