NL EN

Projectbezoek Amsterdam City Harbour Hotel

Op donderdag 11 oktober organiseerde De Architect in samenwerking met Mosa een projectbezoek aan een van onze projecten in aanbouw: Amsterdam City Harbour Hotel. Het plan dat wij in opdracht van VOF Kopgebouw Entrepot hebben ontwikkeld behelst onder andere een niu hotel, extended stay appartementen en een jachthaven met circa 200 ligplaatsen. Op dit moment is de uitvoering van het plan op het Cruquiuseiland in volle gang met een oplevering gepland voor de zomer van 2019.

Bij aanvang werden de gasten begeleid naar de parkeergarage van het gebouw, waar Zef Hemel aftrapte met zijn visie op stedelijke ontwikkelingen, groei en compacte woongebieden. Vervolgens bood een van onze architecten de gasten inzicht in het Amsterdam City Harbour Hotel: zij belichtte onder andere het ontwerpproces, de gemaakte ontwerpkeuzes en materialisering.

Hierbij was er bijzondere aandacht voor de speciaal ontwikkelde geveltegels in samenwerking met Mosa.

Na de presentaties werden de bezoekers getrakteerd op een unieke rondleiding door het gebouw, inclusief een adembenemend uitzicht vanaf de tiende verdieping. Op de bouwplaats liet ontwikkelaar HBB Groep de voortgang zien, waarbij speciale aandacht werd besteed aan de variatie in gevelbekleding en de indeling van het gebouw met oog op het toekomstige programma. De tiende verdieping werd bereikt via de bouwlift en bood een panorama-uitzicht over Amsterdam tijdens zonsondergang. 


Lees hier meer over Amsterdam City Harbour Hotel